קידום תעסוקה ויזמות ביישובים
10/03/2021
אנו מציעים מענה מקצועי מקיף לקידום תעסוקה ויזמות ביישובי האזור.
חלק מהשירותים כרוכים בתשלום.
1. גיוס עובדים לתפקידים ביישוב
מתוך היכרות מעמיקה עם הקיבוצים והקהילות באזור, למעברים בעמק ישנו ערך מוסף וידע בנוגע להגדרות התפקידים השונות, כולל התייחסות לדקויות ולמאפיינים הייחודיים לאזור.
היכולת שלנו לסייע מתחילה בשלב של הגדרת תפקיד, גיוס, ראיונות וסינון מועמדים מתאימים, ועד לשלב הראיונות הסופיים (כולל המלצות של מעסיקים ממקומות עבודה קודמים). בסופו של התהליך מוגשת חוות דעת כוללת.
חשוב לציין כי כל תהליך הגיוס נעשה בשיתוף עם היישוב / הקיבוץ.
למעברים בעמק ידע מקצועי וניסיון נרחב בתחום גיוס תפקידי הניהול במגזר הכפרי והעסקי.
יש לנו היכרות מעמיקה עם שוק העבודה בכלל והאזורי בפרט, לצד רשת קשרים ענפה.
לרשותנו מאגר מועמדים זמין ומוכר היטב מתושבי האזור, קשר עם מרכזי תעסוקה באזורים שכנים וחברות כוח אדם והשמה.
בתהליך הגיוס מבצע מרכז מעברים בעמק את כל שלבי הגיוס בשיתוף עם המנהלים בארגון ובאופן בלעדי, החל מהגדרת התפקיד דרך תהליך המיון, ביצוע ראיונות עומק, בדיקת ממליצים, ביצוע אינטגרציה של מקורות מידע ואבחונים, ועד להגשת המלצה לגבי המועמד המועדף.
כל התהליך נעשה במקצועיות רבה ובאופן דיסקרטי.
2. מיפוי ואיתור צרכים תעסוקתיים
אנו במעברים בעמק מציעים שירות הכולל הסתכלות על נקודת המבט התעסוקתית בתוך מכלול הצרכים הקהילתיים, ויודעים לעבוד לצורך כך הן עם הנהלת היישוב (מנהל/ת קהילה, ועד מקומי, מנהל/ת מש"א וכו'), והן עם פרטים בקהילה שיודעים לייצג ולהוביל תהליך שרלוונטי בהקשרו לעולם התעסוקה.
במהלך השנים פיתחנו מספר מודלים לעבודה ביישובים, והבנו שעלינו להתאים לכל יישוב את המענה המתאים עבורו.
התהליך על פי רוב יתחיל בפגישות עם בעלי תפקידים לזיהוי צרכים מידיים ולטווח הארוך בתחום התעסוקה וחשיבה משותפת להתאמת מענים רלוונטיים לסוגיות שעלו. לאחר מכן נבנה תוכנית התערבות משותפת על פי לוח זמנים מוגדר ונוציא לפועל את התכנית יחד עם איש הקשר מהיישוב.
מספר דוגמאות לסוגיות שונות בהקשר התעסוקתי: פיטורי עובדים (מפעל שנסגר), משתכרי שכר מינימום "כרוניים", אנשים ש"נופלים בין הכסאות", תהליכי הפרטה ו/או שינוי שעובר היישוב בהקשר התעסוקתי, פרישה וגמלאות, הכשרות לעתודה ניהולית.
המענים שאנו מציעים כוללים:
- פגישות עם בעלי תפקידים לזיהוי צרכים מידיים ולטווח הארוך בתחום התעסוקה והתאמת מענים רלוונטיים לסוגיות שונות.
- הרצאות בנושאים שונים (הורות וקריירה, אמהות וקריירה ועוד).
- מיפוי אוכלוסיות מובחנות (אמהות חד הוריות, גמלאים) ובניית מענה תעסוקתי בהתאם.
- סיוע פרטני בהתאם לצורך ובהסכמת התושב/ת.
הביקוש הגדול למגורים ביישובי המועצות, לצד שינויים משמעותיים במבנה היישובים, חידד את הצרכים השונים אשר עולים מהשטח בנושאי תעסוקה.
אנו במעברים בעמק מציעים שירות הכולל הסתכלות על נקודת המבט התעסוקתית בתוך מכלול הצרכים הקהילתיים, ויודעים לעבוד לצורך כך הן עם הנהלת היישוב: מנהל/ת קהילה, ועד מקומי, מנהל/ת מש"א וכו'.
התהליך שאנו מציעים מתחיל בפגישות עם בעלי התפקידים לזיהוי צרכים מידיים ולטווח הארוך בתחום התעסוקה, וחשיבה משותפת להתאמת מענים רלוונטיים לסוגיות שעלו.
ההבנה כי ערוץ היזמות תופס תאוצה יותר מתמיד בקרב שכירים וגם בקצב הגידול של עסקים קטנים, מביאה אותנו פעמים רבות לחשיבה ותהליכים משותפים מול יישובי המועצות.
הפעילות שלנו ביישובים מתמקדת בעיקר בתפיסת היזם/בעל העסק כחלק מקהילה של עסקים, וזאת במטרה לראות את כוחה של הקבוצה ולמנף את צרכי העסקים במשותף ובסיוע של הנהלת היישוב.
השירותים שאנו מציעים ליישובי המועצה בתחום יזמות ועסקים הם:
- מיפוי וזיהוי קהילת בעלי העסקים ביישוב.
- ליווי מקצועי למנהלי קהילות העסקים ביישוב.
- בחינת המענה היישובי הקיים ומתן מענה מקצועי המותאם ליישוב עצמו ולקהילת העסקים בו.
- בנייה והובלת תהליכים לפיתוח כלכלי-קהילתי ביישוב, כגון: ליווי קבוצת יזמים לטובת קידום פרויקט או מיזם עסקי-חברתי, בניית סדנאות והכשרות, ליווי בעלי תפקידים ביצירת תשתיות תומכות תעסוקה.
- בניית קבוצות עסקים מקומיות לחיזוק הממשקים המקצועיים.
- ליווי מקצועי למנהלי קהילות העסקים ביישוב.
מעברים בעמק מלווים ומקדמים יזמות ועסקים קטנים ובינוניים במגזר הכפרי. בפעילותינו אנו מכוונים להבטיח מענה מירבי ומיטבי ליזמים ובעלי עסקים קטנים מתוך ראייה מערכתית, הלוקחת בחשבון את הקהילה המקומית והאזורית בה פועל העסק וכן את תרומתו לקידום ופיתוח כלכלי של היישוב ושל האזור.
ליווי בפיתוח מרחבים עסקיים ביישובים מיועד ליזמים, מרכזי משק, רכזי ענפי היזמות ומנהלי השכרות ביישובים.
שירות זה מספק מענה מקצועי ליזמים ובעלי תפקידים ביישוב, המעוניינים לבחון ולקדם את מכלול הפעילויות היזמיות והעסקיות ביישוב תוך גיבוש חשיבה כוללת לטובת:
ניצול ומינוף פוטנציאל המשאבים הקיימים ביישובים: נכסים, תשתיות פיזיות וכלכליות, הון אנושי.
- יצירת סינרגיה בקשר יזם-יישוב.
- קידום שיתופי פעולה מניבים בין עסקים בתוך היישוב.
- יצירת מענה תעסוקתי והתפרנסותי לעצמאיים ביישוב.
- הרחבת הזדמנויות התעסוקה לתושבי היישוב כשכירים בעסקים המקומיים.
- סיוע בקשר עם גורמים שונים: מוסדות וארגונים מסייעים/שותפים, יצירת פלטפורמות ומסגרות אזוריות חוצות עסקים לקידום עסקי ופיתוח כלכלי.
התוכנית כוללת:
- הקניית כלים מקצועיים לבעלי העסקים.
- פיתוח צוות היגוי/ועדה של העסקים המקומיים.
- חיבור בין עסקים לעסקים.
מעברים בעמק מקיימים מפגשים וסדנאות בנושאי תעסוקה ויזמות, במטרה להנגיש לתושבים תוכן שיהיה רלוונטי עבורם לטובת קידום הקריירה שלהם, כמו גם כדי לאפשר מרחב למפגש, חיבורים ונטוורקינג.
אנו רואים חשיבות לאפשר לישוב להזמין אליו הרצאה / סדנה, על מנת לענות על תוכן ספציפי שרלוונטי לתושביו וכן כתרומה לחוסן הקהילתי-תעסוקתי ביישוב.
באילו נושאים ניתן לקיים הרצאות ביישוב?
- הרצאות / סדנאות עם תכנים רלוונטיים למחפשי עבודה ו/או לבעלי עסקים.
- הרצאות לאימהות בחופשת לידה בנושא קריירה וקידום כלכלי.
- הרצאות לצעירים וחיילים משוחררים בנושא תעסוקה וקריירה.
ההרצאות / סדנאות מונחות על ידי מרצים חיצוניים או על ידי צוות מקצועי ממעברים בעמק.
ישנם מפגשים אשר חשוב שיהיו סגורים לתושבי יישוב מסוים, אך במקרים רבים אנו מציעים לארח את ההרצאה ביישוב ולפתוח אותה לאנשים נוספים מחוץ ליישוב ומהמרחב האזורי.
מעברים בעמק דואגים לתכני ההרצאה, המרצה והפרסום.
על מנת לארח הרצאה כזו, בין אם פנימית לתושבים ובין אם פתוחה לקהל הרחב האזורי, על היישוב לדאוג למקום מתאים, ברקו ולפטופ / חיבורים ללפטופ, מערכת הגברה, כיבוד קל ושיווק האירוע ביישוב.
אם את/ה תושב/ת או בעל/ת תפקיד ביישוב, ונחשפת לצורך העולה ברמת היישוב או קבוצת תושבים, נשמח מאוד לבחון את האפשרות לארח מפגש ביישובך.
ליצירת קשר: אבישג כהן - מנהלת תחום עבודה קהילתית | avishag@mvrm.co.il